De verkoop van je woning is in goede handen bij De Huizenbemiddelaar

Je wilt je huis verkopen? En je wilt tegelijkertijd geld besparen? Twee dingen die niet lijken samen te gaan. Je weet immers dat een makelaar flink wat euro’s in rekening brengt om je te helpen bij de verkoop van je huis. De gemiddelde courtage die je aan een makelaar moet betalen, bedraagt namelijk gemiddeld 2 % van de verkoopprijs van je woning.

‘Zit er dan geen addertje onder het gras?’, vraag je je wellicht af. ‘Zit er een kwaliteitsverschil tussen een traditionele makelaar en De Huizenbemiddelaar?’ Op beide vragen kan volmondig ‘nee’ geantwoord worden.

In vergelijking met de service van de traditionele makelaar is het enige verschil het geven van rondleidingen. Maar wie kan er nu beter vertellen over je huis dan jijzelf? Jij woont enige jaren in het huis en kent alle positieve en ook de wat mindere eigenschappen van je huis.

Wat doet De Huizenbemiddelaar bij de verkoop van je woning?

Als je je huis wilt verkopen, is het belangrijk dat je je huis onder de aandacht brengt. Dat kan op verschillende manieren: met een bord in de tuin, posters op de ramen, een advertentie op internet en ga zo maar door. Daar kan De Huizenbemiddelaar je allemaal bij helpen. Zelf zorg je natuurlijk voor een nette presentatie van je woning. De rest kun je zonder zorgen overlaten aan De Huizenbemiddelaar.

Uit onderzoek blijkt dat het overgrote deel van de mogelijke kopers jouw woning via internet heeft gevonden en dit medium zal in de toekomst alleen maar meer gebruikt worden. Het is daarom zaak dat de woningpresentatie goed is. De Huizenbemiddelaar zorgt daarom voor goede foto’s en een uitgebreide tekst over de woning. De Huizenbemiddelaar zorgt er ook voor dat de woning op veel druk bezochte sites te bewonderen is.

Op het moment dat potentiële kopers een bod overwegen of uitbrengen, dient zich het voor jou vervelend ‘spel’ van onderhandelen aan. De Huizenbemiddelaar neemt je deze beslommeringen uit handen. Hij voert voor jou de prijsonderhandelingen. Ook het ‘paperassenwerk’ laat je gewoon aan hem over: het maken van de koopovereenkomst en het inschakelen van een notaris voor het notarieel transport, het bepalen en het verzorgen van de juiste hypotheek. Jij hebt wel andere dingen om je mee bezig te houden. Het is bijna teveel om allemaal te onthouden wat De Huizenbemiddelaar allemaal voor je doet voor slechts € 995, inclusief BTW . Daarom nog eens puntsgewijs de zaken die De Huizenbemiddelaar voor je regelt bij de verkoop van je huis.

Wat kun je van De Huizenbemiddelaar verwachten?

• Waardebepaling van je woning
• Promotie door borden en posters
• Fotoreportage en de opmaak van de tekst
• Verkoopbevorderende tips
• Plaatsing van de woning op een aantal drukbezochte internetsites
• Verkoopbrochures voor potentiële kopers
• Kadastrale recherche
• Voeren van prijsonderhandelingen en leveringsvoorwaarden
• Opmaken van de koopovereenkomst
• Inschakelen van een notaris voor het notarieel transport
• Verzorgen van de hypotheek

Het uitgebreide servicepakket is erg compleet, maar als je wilt dat De Huizenbemiddelaar nóg meer zaken voor je regelt kan dat. Tegen bijbetaling van € 100,00 verzorgt hij rondleidingen aan potentiële kopers. Ook kun je bij hem terecht voor de verzorging van taxaties, hypotheken, energie labels, verzekeringen en bouwkundige rapporten.

Jouw financieel voordeel

Steeds meer mensen kiezen ervoor hun huis te koop te zetten zonder gebruik te maken van de diensten van een makelaar. Deze trend is inmiddels enkele jaren merkbaar. Logisch, want zoals gezegd vraagt een makelaar een behoorlijk bedrag voor de bemiddeling van de verkoop van je huis.

Dan natuurlijk de hamvraag: Wat scheelt het nu precies met De Huizenbemiddelaar? Het schema hieronder geeft je al snel een indruk van het te verdienen voordeel. De courtage van een traditionele makelaar is gemiddeld 2%.

 Vekoopwaarde van de woning  Gemiddelde kosten via traditionele makelaar  Kosten via De Huizenbemiddelaar
 € 150.000,00 € 3.000,00  € 995,00 inclusief B.T.W.
 € 200.000,00  € 4.000,00  € 995,00 inclusief B.T.W.
 € 250.000,00  € 5.000,00  € 995,00 inclusief B.T.W.
 € 300.000,00  € 6.000,00  € 995,00 inclusief B.T.W.

Indien je woning een hogere verkoopwaarde heeft dan € 450.000,- dan bedragen de
kosten van De huizenbemiddelaars slechts € 995,- inclusief btw.