Pensioen regelen

Uw pensioenleeftijd lijkt misschien nog wel ver weg maar toch is het belangrijk om nu al na te denken over de inkomsten na uw pensionering. Het is belangrijk om te weten of u voldoende pensioen heeft opgebouwd, zodat u zelf nog voorzieningen kunt treffen.

U bouwt in loondienstverband pensioen op bij uw werkgever als oudedagsvoorziening. Dit pensioen ontvangt u naast uw “AOW-pensioen” dat u van de Staat ontvangt bij het bereiken van uw 65-jarige leeftijd.

De hoogte van het pensioen dat u opbouwt in loondienstverband is afhankelijk van de regeling zoals uw werkgever deze met u heeft afgesproken en voor u heeft afgesloten. Ook factoren als echtscheiding en werkeloosheid zijn van invloed op de hoogte van het pensioen dat u via uw werkgever opbouwt.

Bent u zelfstandig dan bouwt u geen pensioen op via een werkgever. U kunt dan zelf zorgen voor een oudedagsvoorziening door een lijfrentevoorziening af te sluiten.

In deze tijden van verandering en een terugtrekkende overheid is het niet geheel onbelangrijk te weten wat u als pensioeninkomen heeft wanneer u met pensioen gaat. Daarnaast heeft u zelf ongetwijfeld ook verwachtingen en wensen na uw pensionering.

De Stichting Pensioenregister, opgericht door de Sociale Verzekeringsbank (SVB) en alle Nederlandse pensioenuitvoerders, heeft een site ontwikkeld “Mijnpensioenoverzicht.nl”. Op deze site ziet u, naast uw AOW, hoeveel pensioen u hebt en bij welke pensioenuitvoerder. Ook ziet u wat uw nabestaanden krijgen als u onverhoopt komt te overlijden. U kunt toegang krijgen tot uw gegevens met behulp van uw DigiD.

Weten of uw pensioen goed geregeld is? Onze adviseurs geven u graag inzicht. Zowel voor u als particulier als ook voor u als ondernemer. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor een afspraak met een van onze adviseurs.