Herken vroegtijdig risico’s met een kredietverzekering

Veel ondernemingen op krediet aan hun klanten: geleverd, later betalen. Dit gaat niet geheel zonder risico’s. Ieder bedrijf dat op krediet levert immers te maken met het kredietrisico: het risico dat een klant een factuur niet op tijd, van helemaal niet, normaal. Dit risico kan financiële gevolgen hebben voor uw onderneming. Het heeft een negatieve impact op de cashflow en winstgevendheid en zelfs leiden tot uw faillissement.

Risico’s herkennen is daarom noodzakelijk als het gaat om de toekomst van uw onderneming. De kern van gezond ondernemerschap is het kennen van de markt, het (her)kennen van valkuilen en obstakels, en vervolgens is het de kunst om risico’s te vermijden.

Weet je met wie je zakendoet?
Hoe maakt u de met wie u zaken doet en met wie juist niet? Heeft u zicht op de financiële situatie van uw klant? Toetst u (nieuwe) klanten op kredietwaardigheid? Heeft u de laatste keer van openstaande facturen? En een belangrijke vraag die u zich moet leren in deze tijd; wat voor impact heeft Covid-19 op mijn klanten? de staatssteun is afgelopen wordt er een stijging in het aantal faillissementen verwacht. zitten hier ook uw klanten tussen?

Een kredietverzekeraar, zoals Atradius, kan u helpen om beslissingen te maken in uw klantkeuze zodat u niet voor verassingen komt te staan. Door de onderneming te checken op kredietwaardigheid, kunt u zaken van u met deze klant wilt doen en betalingsrisico en wanbetalers voorkomen.

Doe een gratis klantencheck en ontvang een beoordeling over het risico op niet-betaling van de door u standaard organisatie.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *