MKB-sites vaak slecht beveiligd

Driekwart van de ruim 500.000 mkb-sites die privacygevoelige informatie verwerken is kwetsbaar voor cybercrime. Bijvoorbeeld vanwege open poorten, een onbeveiligde verbinding of verouderde software. Een kwart loopt zelfs het risico dat kwaadwillenden rechtstreeks toegang krijgen tot klantgegevens. Dit blijkt uit onderzoek dat onlangs is uitgevoerd op verzoek van de Volkskrant, naar aanleiding van de nieuwe privacywetgeving (AVG).

Er is een chronisch gebrek aan adequate digitale beveiliging in het mkb, waardoor telefoonnummers, rekeningnummers, burgerservicenummers en paspoortgegevens makkelijk te stelen zijn.

Voorkom cybercrime
U kunt u wapenen tegen cybercrime door bijvoorbeeld de volgende maatregelen:

Alles-in-1-oplossing

U regelt het voorkomen van cybercrime met ‘Cyberrisk’.

  • Krijgt u toch met cybercrime te maken, dan helpen professionals van Vest Informatiebeveiliging u met het herstel. Als dit niet mogelijk is, ontvangt u een financiële vergoeding.
  • Als er sprake is van een datalek moet u dit melden bij de Autoriteit Persoonsgegevens en moet worden vastgesteld wat de oorzaak is. Dat vraagt onderzoek van een onafhankelijke ICT-beveiligingsspecialist. Ook dat is verzekerd met Cyberrisk.
  • Cyberrisk heeft geen uitgebreide polisvoorwaarden, maar slechts één A4’tje met spelregels.

Meer weten?
Wilt u meer weten over cybercrimepreventie of Cyberrisk? Neem dan contact op met André de Visser, Erkend MKB-Adviseur bij Senso Adviesgroep via 0416- 56 10 36

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *